HÄRKIS®-voileipäkakku

Cooking time

> 60 min

For how many people

8 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Härkis®-punajuuritäyte

½ pkt Härkis® Original
125 g etikkapunajuuria
150 g kauratuorejuustoa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Hernetäyte
200 g pakasteherneitä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ sitruunan raastettu kuori & mehu
1 pieni valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1/4 dl vettä
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi
18 viipaletta (gluteenitonta) paahtoleipää
tai valmiiksi viipaloitua vuokaleipää
1 sitruunan mehu
3/4 dl vettä

Koristeeksi
150 g kauratuorejuustoa
retiisiviipaleita
kurkkusuikaleita
marinoitua punasipulia
varsikukkakaalin kukintoja
yrttejä (esim. herneenversoa ja kirveliä)
dukkah-mausteseosta

Valmistus:

Härkis®-punajuuritäyte
Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Hernetäyte
Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kakun kokoaminen

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle Härkis®-punajuuritäyte.

Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.

Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.

Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.

Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa