HÄRKIS® Wellington

Cooking time

30-60 min

For how many people

6 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

1 paketti lehtitaikinaa, kokonainen ei siis erillisiä levyjä
1 pkt/250 gr Härkis ® Original
1 fenkoli
3 valkosipulinkynttä
80 gr tuoretta pinaattia
6 ruskeaa herkkusientä
1/2 puska tuoretta timjamia
1 kananmuna voiteluun
1 rkl Dijon- sinappia
öljyä paistamiseen
suolaa
2-3 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 pienen sitruunan mehu

Valmistus:

Harjaa ja silppua herkkusienet, valkosipulinkynnet ja fenkoli pieneksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää loraus öljyä. Paista sienet, fenkoli, valkosipuli ja huuhdeltu pinaatti sekä pieneksi silputtu, tuore timjami. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria paista pannulla sekoitellen kunnes neste on haihtunut ja lisää vielä sitruunamehu. Siirrä kasvissekoitus monitoimilaitteeseen tai sauvasekoittimen kulhoon, surauta tahnamaiseksi.

Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi. Levitä dijon- sinappia n. 5-7 cm leveälle alueelle keskelle levyä, pystysuoraan ylhäältä alas. Voitele sinapiton alue kananmunalla. Levitä pinaatti-herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Lämmitä paistinpannu uudelleen, lisää öljyä ja paista Härkis ® rapeaksi. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja sitruunamehulla. Levitä seuraavaksi rapeaksi paistettu, maustettu Härkis ® keskelle lehtitaikinalevyä, pystysuoraan, ylhäältä alas, n. 5-7 cm leveälle alueelle (kuten sinappi). Rullaa lehtitaikina rullaksi ja taittele päädyt kiinni. Tee veitsellä lehtitaikinarullaan yksi viilto pituussuunnassa ja pieniä viiltoja reunoille. Voitele  rulla kauramaidolla (tai maidolla/kananmunalla) ja paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Tarjoile vihersalaatin kanssa

Reseptin on laatinut 52 weeks of deliciousness-blogi