HÄRKIS® Korean Burger

Cooking time

> 60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

4 sämpylää
(halutessasi gluteenittomia)
2 pkt (á 165g) HÄRKIS® Burgerpihvejä
1 dl (vege)majoneesia
1 tl Korealaista chilitahnaa, Gochujang
tuoretta korianteria ja lehtikaalta

porkkana-retikkaraaste:
1 porkkana, suikaloituna
150 g retikkaa, suikaloituna
40 g kimchiä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl ruokosokeria
tai n. 20 g valmista Kimchi/burger

hillotut punasipulit:
1 iso punasipuli viipaleina
2 rkl öljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl suolaa

Valmistus:

Valmista raaste suikaloidusta porkkanasta ja retikasta. Mausta kimchillä, riisiviinietikalla ja sokerilla. Anna makujen tekeytyä. Huom: voit myös käyttää valmista kimchiä raastesalaatin sijaan!

Valmista hillotut punasipulit. Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi tai renkaiksi. Laita kannelliseen rasiaan ja lisää mausteet. Sekoita ja anna makujen tekeytyä hetki (mielellään yön yli). Hillottua sipulia kannattaa tehdä isompi satsi kerralla.

Sekoita majoneesi ja chilitahna. Halkaise sämpylät ja grillaa halutessasi leikkuupinnoille rapeutta. Paista tai grillaa Härkis-pihvit kevyesti. Levitä sämpylälle chilimajoneesia ja kokoa päälle hienonnettua lehtikaalta, pihvi, porkkana-retikkaraastetta sekä hillottua punasipulia. Viimeistele tuoreella korianterilla ja laita sämpylän kansi päälle.