Suolainen HÄRKIS®-piirakka

Cooking time

30-60 min

For how many people

6 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Pohja
150 g margariinia
0,5 dl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte
4 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl suolaa
1 pkt HÄRKIS® Originalia
150 g kirsikkatomaatti
0,5 dl tuore timjami
150 g juustoraaste esim. emmental

Lisäksi
esim. feta- tai vuohenjuustoa

Valmistus:

Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Laita reunoille foliota ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista täyte sekoittamalla kerma, kanamunat ja mausteet. Raasta juusto. Levitä HÄRKIS® esipaistetun piiraspohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne pinnalle. Levitä juustoraaste ja tuore timjami. Kaada kerma-munaseos lopuksi vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tämä resepti on HÄRKISPÄIVÄ-lempparikilpailun finalisti (Torkinmäen yhtenäiskoulu, Kokkola)